Regio Kampioenschap boven verwachting!

Na het succes op de regiokampioenschappen pony’s B L M was het op rijvereniging de Blauw Gele Vendel de buurt aan het Z pony’s en paarden. Verschillende leerlingen moesten daar rijden en iedereen had hard getraind. Shanika de Bruijn die met haar Chica in de voorrondes onverslaanbaar was, leek tijdens het losrijden naar een goede prestatie te kunnen komen. De eerste helft van de proef was dan ook erg goed en met veel controle en een mooie afwerking reed zij het draf en stap gedeelte door. Helaas bij het eerste aanspringen ontstond er veel spanning doordat Chica schrok in de hoek. Door de grote galop waardoor zij altijd de extra hoge punten kunnen scoren, zat nu wat in de weg. De spanning bleef aanhouden en hierdoor onstonden er grote fouten die de score naar beneden drukte. Maar aslnog heeft zij een goede indruk achter gelaten en het is zeker een groot leermoment geweest.

Ook in het Z1 kwam Jamie Lee Lenssen aan de start. Met Happy is zij nog maar kort combinatie en ookal hadden ze hard getraind, ze ging de ring in met de instelling “het is al gaaf dat ik hier ben”. Het was de beste proef die ze tot nu toe had gereden en plaatste zich dan ook voor de finale! Ondanks de dag  niet meer stuk kon, wilde we natuurlijk het beste eruit halen. Een mooie 6e plaats en hierdoor ook gelijk 2e reserve voor het NK was het eindresultaat!

Natascha Hulst reed met haar mooie pony Bailey was helaas in de aanloop naar deze wedstrijd en op de dag zelf erg ziek! Toch als een echte doorzetter reed ze een top proef. Ze heeft lang  op de derde plek gestaan en met een uiteindelijke 4 plek mocht de finale rijden. Een kleine droom die uitkwam en met wat ontspanning tussen de proeven door kon ze zichzelf weer oppeppen om nog 1x te knallen. Een constante foutloze proef zorgde ervoor dat ze zich mocht opstellen in de prijsuitreiking en een 3e prijs in ontvangst mocht nemen! Dat betekent ook dat ze zich klaar moet houden als reserve voor het Nederlands Kampioenschap!