Memoriam

Eminent

Emiment

Eminent was er al toen ik nog niet geboren was. Het is het paard van mijn moeder waar zij Lichte Tour mee heeft gereden. Op Eminent heb ik alle moeilijke oefeningen geleerd. De wissels, pirouettes en zijgangen in galop waren een makkie op hem. Hij deed alles voor je en heeft zijn hele leven nog nooit een pas verkeerd gezet, hoe moeilijk hij het ook vond. Een gouden karakter. Op stal was hij erg op zichzelf, zijn box was zijn territorium. Zodra je hem uit zijn stal haalde was het goed. Eminent heeft nog lang van zijn pensioen mogen genieten in Drenthe. Hij is 24 jaar geworden.

Kevin

Kevin

Kevin was de grappenmaker van stal. Eigenaresse Mady Oudshoorn had hem allerlei trucjes geleerd die hij het liefst de hele dag bleef doen. Kevin was wel eenkennig, hij wist precies wie zijn baasje was. Hij zorgde altijd dat je om hem moest lachen. Naast deze grappen was hij ook nog erg eigenwijs. De veewagen liep hij altijd braaf op totdat je er een dag niet op rekende dan liep hij er langs en moest je hem wel loslaten en kon je er achteraan. Dan was je een kwartier bezig om hem weer te vangen. Gelukkig deed hij dit nooit op wedstrijd. En hij had meer van dat soort Pratical Jokes. Kevin is een van de weinige paarden die ik niet zelf heb opgeleid. Helaas moesten we hem door een blessure laten inslapen. We hebben nog geprobeerd om hem in de wei te laten lopen maar Kevin miste het werk en de aandacht en kwijnde weg. Kevin heeft voor mij heel veel betekend. Het was mijn beste maatje.

Xena

xena

Predikaat sport elite Lichte Tour merrie, Moeder van Tess(Tiasita) en Fiasita. De naam Xena komt van het programma Xena the Warrior Princes en ze deed haar naam eer aan op de goede manier. In de ring wilde ze geen fouten maken en vocht met je mee voor ieder punt. Voor het uitstreken haalde ze altijd zeer hoge punten, regelmatig negens en ook het appuyeren waren hoogte punten in de proef. Ze was erg slim en als je 2 keer een oefening vroeg vergat ze het nooit meer. Ondanks de blessures vocht ze zich elke keer weer terug de wedstrijdbaan in alsof ze nooit weg was geweest. Na haar wedstrijdcarrière heeft is ze ook nog een aantal jaar fokmerrie geweest. Wij hebben van haar 2 veulens gefokt waarvan Fiasita nog in ons bezit is.

Ferrero

Ferrero

Ferrero kochten we op de select sale en was aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN, hij werd op zijn derde jaar bij het NRPS goedgekeurd en kampioen. Een paard met super beweging. Vooral de galop, wat hij te danken heeft aan zijn vader Ferro. Hij is lang hengst gebleven omdat hij erg braaf en rustig was. Ik heb hem als 3-jarige op een paar hengstenshows gereden en op het NRPS kampioenschap. Daarna heeft hij drie jaar op het hengstenstation gestaan. In 2008 verhuisde hij naar onze stal en heb ik hem diversen keren succesvol in de ZZlicht en ZZzwaar uitgebracht. Na verkoop in 2013 kreeg hij als snel blessures en besloten de nieuwe eigenaren hem in te laten slapen.

Dundee

Dundee

Dundee was echt een gezelschapsdier. Hij ging altijd mee op wedstrijd als kameraadje voor de paarden die moeilijk alleen konden staan of als er meerdere mee gingen op wedstrijd. Hij liep bij ons gewoon los over het erf en ging zelf zijn box in en uit. Doordat hij hoefbevangen werd hebben we na enkele jaren in 2013 besloten dat het niet meer verder kon en hebben afscheid moeten nemen.

Reggea

Reggea

Reggea is een echte doorzetter en krijgt voor zijn karakter een 10. Elke dag is hij vrolijk en een vreugdebok tijdens het rijden gebeurde ook nog regelmatig. Ik heb met Reggea veel bereikt ; we mochten starten op mooie nationale en internationale wedstrijden tijdens mijn Junioren en Young Riders periode. Hoogte punten waren het winnen van CDI Hagen, 4e op het NK Junioren en reserve voor het EK in Freudenberg. Zowel bij de junioren als bij de Young Riders was ik met hem opgenomen in het A- kader. We hebben in 2014 afscheid moeten nemen van onze lieve Reggea.

Sjimmie

Sjimmie

Nadat we afscheid hebben moeten nemen van Dundee is Sjimmie bij ons op stal gekomen. Het is een dondersteen eerste klas, maar maakt met zijn geintjes ons wel aan het lachen. Hij gaat af en toe mee met de vrachtwagen of trailer als reisgenoot wanneer we met de jonge paarden weg gaan.