Over Danielle van Mierlo

Mijn naam is Danielle van Mierlo, ik ben geboren in 1989 en woon in Maasland. Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de paardensport, doordat mijn moeder daar al fanatiek mee bezig was. Toen ik 5 jaar was reed ik mijn eerste wedstrijd en op mijn 7e kreeg ik een eigen pony genaamd Boef. Daarmee behaalde ik vanaf het begin goede resultaten in de wedstrijdsport. Vanaf dat moment wist ik dat ik serieus wat wilde bereiken in de paardensport , hierin werd ik enorm gesteund door mijn familie.

Mijn pony Boef heb ik vanaf zijn 3e jaar opgeleid tot het hoogste ponyniveau Z2 dressuur en op mijn 12e werden we opgenomen in het B-kader ( 12t/m16 jaar). Boef is nog steeds bij ons en geniet van z’n pensioen. In die tijd reed ik ook al op Eminent, het paard van mijn moeder. Om kennis te maken met het rijden op paarden en het leren van de moeilijkere oefeningen. Een jaar later toen ik stopte met Boef, kreeg ik Kevin tot mijn beschikking. Het enige paard dat we niet zelf hadden opgeleid. Daarmee kwam ik al snel in het A-kader Junioren (14t/m18 jaar).

Helaas kreeg Kevin een blessure en moest teruggetrokken worden uit de wedstrijdsport en mocht ik het andere paard van mijn moeder, Xena, gaan rijden. Ook met Xena werd ik in A kader van de Junioren en de Young Riders opgenomen, met mooie resultaten, zoals op het NK Eindhoven en het CHIO Rotterdam. Ook internationaal hadden we veel succes. We hebben uit Xena 2 veulens gefokt waarvan haar dochter Fiesta van de hengst de Ziësto nog in ons bezit is. Xena haar  kleindochter Ziva (ook door ons gefokt loopt inmiddels zeer succesvol Lichte tour en maakt naar verwachting in 2017 de overstap naar de Grand Prix

Nadat we afscheid  moesten nemen van Kevin ben ik Reggea erbij gaan rijden. Dat jaar reden we voldoende scores voor het A-kader Junioren. We werden 4e op het NK Eindhoven in 2007 en datzelfde jaar reserve voor het Europees Kampioenschap in Freudenberg, Duitsland. Direct na de overstap van de Junioren naar de Young Riders zijn we opgenomen in het A-kader en reden we een 5e plek op het NK Eindhoven 2008 en een 3e plek in de finale van de CHIO Cup op het CHIO Rotterdam. Ook wonnen we CDIJYR in Hagen, een van de toonaangevende concoursen in Duitsland

Naast Reggea had ik inmiddels ook Ucento in het A-kader bij de Young Riders. Ucento (v. Metall) kochten we als 3-jarige en hebben hem, net als al onze eigen paarden, zelf opgeleid. In 2010 werden we 3e op het Nederlands Kampioenschap Young Riders in De Steeg. En in het Nederlands team opgenomen dat werd uitgezonden naar het Europees Kampioenschap in Kronberg. Daar wonnen we een zilveren teammedaille en een individuele bronzen medaille. Ook mocht ik met Ucento als enige Nederlander ons land vertegenwoordigen op de World Cup Final Young Riders in Frankfurt. Daar eindigden we als 4e. Hij heeft veel talent voor de zwaardere oefeningen en op dit moment rijden we succesvol internationaal Grand Prix. Reggea heeft kunnen genieten van zijn oude dag bij ons in de wei en hebben we met veel pijn in ons hart in 2015 afscheid van hem moeten nemen.

Naast Ucento heb ik Azzurro, een afstamming van Rhodium, op Grand Prix niveau. We hebben hoge verwachtingen van Azzurro.

Op dit moment heb ik nog 3 jonge opvolgers : Dayano valt op door zijn beweging en is zeker een paard voor de toekomst. Ik train hem vooral thuis door tot Lichte Tour niveau zodat hij later internationaal mee kan met Azzurro en Ucento. Achter Dayano heb ik nog twee jongere paarden. Evita Utopia net als Dayano een Jazz. Ze heeft op verschillende jonge paarden competities hoge scores gelopen. Zo is ze als 6 jarige als 6e van Nederland  geëindigd in de Ibop proef, dit met een score van 86 punten. De jongste van stal is Fiasita, haar hebben we zelf gefokt uit Xena. Ze laat veel dingen zien waarin je haar vader Ziësto herkent, maar heeft veel manieren op stal die we herkennen van haar moeder. Het is een heel sympathiek en leergierig paard. Daarom is het fijn om met haar te werken en  mee om te gaan.

Mijn missie

Paarden opleiden tot het hoogste niveau en hierin mijzelf blijven ontwikkelen.
Succesvol en met veel plezier presteren en deelnemen aan mooie wedstrijden.

Mijn leven naast de paarden

In 2011 heb ik de 3-jarige opleiding als instructrice bij de ORUN succesvol afgerond.
Naast mijn passie voor paarden heb ik een 4-jarige MBO opleiding voor interieurstyliste gevolgd en ben daar in 2009 voor geslaagd.