Onze eerste Nations Cup wedstrijd!

Wauw! Hoe gaaf! Na CSI Twente werd ik gebeld of ik met Dayano in het Nederlandse 5* team wilde voor de Nations Cup wedstrijd in Falsterbo, Zweden. Een onwijze eer dat ik pas na een hald jaar Grand Prix starten nu al in dit team werd opgesteld. Samen met Thamar Zweistra en mijn trainers Patrick  van der Meer en Hans Peter Minderhout vormde we het team.

Ik kreeg de herkenbare oranje teamkleding en het mooie team jasje met oranje kraag opgestuurd en dat maakte het allemaal wel echt. Dayano had nog nooit zo een lange reis gehad, maar ik twijfelde er niet aan dat dit goed zou gaan. Hij reist erg goed en we hadden deze reis al een keer eerder gemaakt met Ucento dus wisten wat we konden verwachten. Omdat we ook met de boot moesten en buiten de Benelux gingen met paard moest er behoorlijk veel geregeld worden voordat we weg konden.

Zoals vanouds kwamen alle papieren weer naar boven en waren we dinsdagnacht om 2.45 uur klaar om te vertrekken. De reis ging erg vlot en Dayano kwam fit aan. Woensdagmiddag om 4 uur stond hij lekker op stal en heeft daarna kunnen uitrusten verder. Donderdag en vrijdag waren trainingsdagen en ik  heb Dayano nog nooit zo goed aan het lopen gehad, een genot om te rijden was het. Hierdoor had ik gelijk ook veel vertrouwen in de proeven. Vrijdag gingen alle paarden uit het team fluitend door de vetcheck en de wedstrijd kon toen echt beginnen!

Zaterdag was de Grand Prix proef aan de beurt. Tijdens het losrijden had ik hem weer beter dan de trainingsdagen ervoor en dit gevoel konden we meenemen in de proef. Helaas door 2 miscommunicaties hadden we 2 hele grote fouten wat een aantal 3en opbrachten. Hierdoor kwam de score natuurlijk lager uit, maar we hebben gezien wat Dayano kan laten zien in de ring, waren we alsnog onwijs trots.

De tweede dag moest ik Special rijden, dit is naar mening van velen de moeilijkste dresuurproef die er is. Ik heb deze ooit 1x met Ucento gereden en Dayano had deze proef nog nooit gelopen. Het ging onwijs goed! Met hier en daar nog een slingertje en de onervarenheid die er nog te zien is bleef de score wat hangen. Maar al met al weer erg blij met de vooruitgang die we maken op wedstrijd!

Het was de eerste wedstrijd waarbij mijn moeder en ik tijdens het laden van de vrachtwagen zeiden dat als de wedstrijd nog een dag langer had geduurd dat geen probleem was geweest. We hebben veel lol gehad, een leuke goed georganiseerde wedstrijd, waar ruiters en paarden heel de dag ( gratis ) dingen kregen. De teamsfeer was leuk en we hebben leuke dingen gedaan met zn alle.

Je voelde je er erg welkom en de sfeer in de dressuur arena en ZEKER de springpiste was gaaf om mee te maken.

We hebben overal van genoten.