Onverwachts op CSI Twente

Op dinsdag kreeg ik een belletje of ik wilde starten op CSI Twente, internationaal 3* Grand Prix met Dayano. We waren goed in vorm dus natuurlijk wilde ik dat, we moesten dan wel op donderdag of vrijdag daar aanwezig zijn. Dus snel alles ingepakt en nog een keer extra gelest en toen waren we vrijdagochtend vroeg vertrokken naar Geesteren.

Daar aangekomen konden we direct uitladen en ons klaar gaan maken voor de vetcheck, zoals altijd liep Dayano daar goed doorheen en in de avond hebben we licht getraind en baanverkend.

De volgende dag was het al tijd voor de wedstrijd. Wat ik erg tof vond was dat de bondscoach Alex van Silfhout de tijd en moeite nam om mij met het losrijden te helpen. De proef ging foutloos en er zaten hele mooi stukken in. Omdat het nog wat onervaren eruit ziet en ik af toe nog meer verzameld moet durven rijden komen de echt hele hoge punten nog niet op de protocol. Maar met een score van dik 68% voor deze eerste proef waren we allemaal natuurlijk erg blij!

De tweede proef was de kur op muziek. De vorige wedstrijd reed ik ook met Dayano de kur van Ucento en toen pastte het nier. Ik liep veel te ver voor op de muziek en dat leidde ook erg af. Toch was er geen ander alternatief en omdat ik nu wist dat het soms niet goed zou passen kon ik hier al rekening mee houden. Omdat ik dit wist en beter geconcentreerd was om de lijnen goed te rijden en Dayano toch wat ruster er doorheen reed pastte het perfect! Zo perfect en hij liep zo fijn dat het wel wat emotie losmaakte.

Het was een super fijne leuke wedstrijd die goed was opgezet. Ik  heb fijn gereden en het leuk gehad! Mijn doel was een goede indruk achter te laten en te laten zien dat er veel internationaal potentie inzit. En dat heeft Dayano zeker weten laten zien!