Cento zijn fantastische optreden @Horse-Event

Horse Event had weer een onwijs mooi weekend georganiseerd met shows van neckrope tot internationaal springen. Ook Ucento en ik mochten daar een demonstratie geven en het onderwerp mocht ik zelf verzinnen. Omdat ik Cento zelf heb opgeleid vanaf dat hij net zadelmak was tot aan de Grand Prix leek het mij leuk om te laten zien hoe ik dat in de training heb gedaan. De demo  heette “De weg naar Grand Prix”. We lieten vooral zien dat ik nog elke dag bewijs van spreke het proevenboekje doorloop om  hem uiteindelijk goed zijn GP oefeningen te laten doen. Het losmaken in voltes en zijgangen van de B tot de klasse Z zijn erg belangrijk in mijn trainingen. Daarna wat meer verzameling en de wissels en pirouettes aan de hulpen en vanuit daar zijn we klaar om de moeilijkste oefeningen in de dressuur te oefenen en aan te leren. Aansluitend reed ik zijn op maat gemaakte kur op muziek.

Het was zo leuk om hem weer mee te nemen. Als vanouds op de veewagen met zijn knotten erin, hij mocht daar op stal staan en gedroeg zich alsof we de week ervoor op internationale wedstrijd waren geweest en hij dit nog wekelijks doet.

Extra leuk was dat, toen Ucento de baan in kwam, de tribunes en rondom de baan het volstroom met publiek! Hij kreeg een daverend applaus en heeft er weer veel fans bij.